Az Equus Kft. rövid története

1990  Az Equus Állategészségügyi, Állattenyésztési Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-t három belföldi magánszemély megalapítja családi vállalkozásként.

Központunkat és irodánkat Tatán a Pálffy u. 7.-ben építettük fel. Telephelyünk a tatai Állatkórházban van, melyet a kezdetektől fogva a Komárom-Esztergom megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomástól, majd jogutódjától a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivataltól bérlünk.

Cégünk tevékenysége ló magánállatorvosi praxissal, kutyakozmetikával és lovasbolttal indult. Az állatorvosi gyógyszerpiac liberalizálásával tevékenységünket kiterjesztettük állatgyógyszerek kis- és nagykereskedelmi forgalmazására is.

1991   Külkereskedelmi engedélyt kértünk és felvettük a kapcsolatot az egyesült államokbeli Californian Webbbig Industries Incorporation céggel. Az USA-ból kitűnő minőségű műanyag nyakörveket, hámokat, pórázokat importáltunk.
Ezzel az árukészlettel alapoztuk meg a pet shop üzletágunkat. Az állatgyógyszer és a kedvenc állatok termékeinek forgalmazása fellendült, míg lovas felszerelések kínálatát minimálisra csökkentettük.
Cégünk ez időtől fogva kiépítette kapcsolatrendszerét. Közel 100 beszállítóval állunk közvetlen kapcsolatban, köztük a magyar gyógyszergyártó vállalatokkal, importőrökkel és az országban képviseletet tartó külföldi vállalatokkal. Területünkön több cég disztribútorai vagyunk.

1995  A lópraxist felváltja a kedvenc állatok, társállatok praxisa. A kutyakozmetikánk tovább szakosodik.

2000  Cégünk bevezeti és tanúsítattja az MSZ EN ISO 9001:1996 minőségügyi rendszert. Stratégiai partnerséget alakít ki több hasonló gazdasági filozófiát valló céggel.

2001  Megalakul az Equus Kft. leányvállalata, az Equus Feed Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., mely a takarmány-kiegészítők és gyógyszeres premixek forgalmazását veszi át.

2004  Tovább erősítettük Cégünk kapcsolatrendszerét és több beszállító  nagykereskedője lettünk.

2005  Bevezettük az ISO 9001:2000 és ISO 14001:1996 szerinti integrált minőségirányítási rendszert. Megtettük az első lépéseket az interneten való megjelenés, forgalmazás felé.

2007  Webáruházat nyitottunk, ahol haszonállatoknak és kedvenc állatoknak egyaránt találhat eleségeket, tápokat, gyógytápokat, táplálék- és takarmány-kiegészítőket, vitaminokat, szabadforgalmú állatgyógyszereket, kozmetikai szereket, felszereléseket, állattenyésztési és állatorvosi eszközöket, műszereket.

2008  További terveink: erősíteni kapcsolatrendszerünket a pet üzletágban.

2010  Megalakult több megyei állatorvos összefogásával az Equus Tatai Állatkórház Kft. www.tataiallatkorhaz.hu


Az elmúlt 25 évben nem történt változás sem a tulajdonosi összetételben, sem a működési helyben, sem a fő tevékenységi körben. Cégünk fő tevékenységei továbbra is: állatgyógyszerek (vakcinák, antibiotikumok, probiotikumok, antiparazitikumok, gyógyszeres premixek, vitaminok, takarmánykiegészítők, hozamfokozók, enzimek), rovar- és rágcsálóirtószerek, fertőtlenítőszerek, állatorvosi- és állattenyésztési eszközök, műszerek forgalmazása. Ezen kívül állategészségügyi ellátással és kutyakozmetikával is várjuk kedvenceiket.